Παναγιώτης Γιακαλής
Executive Chef
Ανέκαθεν είχα έναν έρωτα με το φαγητό. Η μητέρα μου ήταν 30 χρόνια ζαχαροπλάστης και ήταν σίγουρα πολύ καλή μαγείρισσα. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά με αποκορύφωμα ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας απόκτησα την ειδικότητα αυτή και είδα ξεκάθαρα ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσω.
Νιώθω ότι είχα την ευλογία να κάνω κάτι που μου αρέσει τόσο πολύ, ώστε να μην έχω νιώσει ότι έχω δουλέψει ποτέ.
Μία από τις σημαντικότερες επιλογές που έχω κάνει ποτέ.
Η ιστορία του chef
Ο Παναγιώτης Γιακαλής εργάζεται ως Executive Chef στα εστιατόρια ‘Malabar’ και ‘Patio’ του ξενοδοχείου ‘The Margi’ στη Βουλιαγμένη. Επίσης, έχει υπό την επίβλεψή του το εστιατόριο ‘Krabo’ που βρίσκεται υπό την ίδια ιδιοκτησία ενώ έχει συνεργαστεί και με σειρά εστιατορίων σε ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
Χαρακτηριστικό του Παναγιώτη είναι ότι βασίζει την δημιουργική του κουζίνα αποκλειστικά στις φρέσκες, υψηλής ποιότητας, πρώτες ύλες.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας με βραβευμένους σεφ στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι όπως οι Eric Frechon, Arnaud Bignon και Andrea Berton. Έχει δουλέψει στα εστιατόρια Σπονδή (Athens, 2 Michelin Stars), Trussardi ala Scala (Milan, 2 Michelin Stars), Bristol (Paris, 3 Michelin Stars) ενώ ως Executive Chef στο Margi, κατέκτησε Χρυσό Σκούφο (Toques D’Or), το κορυφαίο βραβείο γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Η συνεργασία του με το Veranda del Vino σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα πιάτα του τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με την πλούσια λίστα κρασιών μας.