Το 2023 μας βρήκε με μεγάλες αποφάσεις και ριζικές αλλαγές όσον αφορά στην δημιουργία του νέου μας μενού. Ο Βασίλης μας βοήθησε να υλοποιηθεί το όραμας μας για μια κουζίνα δημιουργική , με νέο ύφος και με έμφαση στα τοπικά προΐοντα μας αλλα και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου..... Η συνέχεια στα πιάτα σας.......
Λίγα λόγια για τον Βασίλη...
Ο Βασίλειος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 ,σπούδασε μηχανολογία αλλά τον τράβηξαν τελικά τα τουριστικά επαγγέλματα απ’όπου και τελείωσε. Εντρύφησε στην Γαλλική κουζίνα με μέντορα τον Alain Ducasse. Εργάζεται στις κουζίνες 20 χρόνια με πολλές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς ,διακρίσεις κτλ. Σήμερα εργάζεται ως chef de cuisine στο ερευνητικό τμήμα επιστημονικού μετώπου Ιατρικης σχολής δίπλα στον πρόεδρο και ιδρυτή Κ. Γιαννουλόπουλο Ανδρέα και εξωτερικός συνεργάτης του ΕΦΕΤ. Στήνει και επιμελείται κουζίνες σε ξενοδοχεία , εστιατόρια , μονάδες εστίασης και καφέ. Είναι επίσημος συνεργάτης της περιφέρειας Πελοποννήσου και της ALFA EXPO απ’όπου και συνθέτει συνταγές από τοπικά προϊόντα αναδεικνύοντας τις πρώτες ύλες και τους τοπικούς παραγωγούς. Εισηγείται σε φεστιβάλ και εκθέσεις γαστρονομίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων για τα τοπικά προϊόντα ανά τόπους αναβιώνοντας ξεχασμένες συνταγές από την πυθαγόρειο διατροφή και έπειτα. Συνεργάζεται με ειδικούς διατροφολόγους και τεχνολόγους τροφίμων για την αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας. Είναι αποκλειστικός συνεργάτης με RENOVA εταιρία υποστήριξης εταιριών τροφίμων και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων του εργαστηρίου μηχανικής τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας και καθηγητής στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου σχολής.
Comments