top of page

Our Story

Updated: Oct 31, 2023



Το Veranda Del Vino "γεννήθηκε" σαν ιδέα απο την αγάπη των ιδιοκτητών για το καλό κρασί και το καλό φαγητό.

Θέλοντας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή και για τους εν δυνάμει πελάτες μας διάλεξαμε τους συνεργάτες μας με γνώμονα την πρωτοπορία , την δημιουργικότητα και την υψηλων προδιαγραφών ποιότητας τους.

Το Veranda Del Vino εκτός απο τον χώρο του που είναι υψηλής αισθητικής έδωσε μεγάλη έμφαση στο μενού και στην λίστα κρασιών.

Το 2015 συνεργαστήκαμε με τον καταξιωμένο σεφ σε Ελλαδα και εξωτερικό Αθηναγόρα Κωστάκο , δημιουργήσαμε ένα πρωτοπωριακό μενού το οποίο σε συνεργασία με τον οινολόγο και Sommelier WSET Χρηστο Ψωμά στην δημιουργία της λίστας κρασιών είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Το 2016 & 2017 συνεργαστήκαμε με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ένα εξαιρετικό σεφ αλλα και ανθρώπο πάνω απ'ολα . Ακούγοντας τις απόψεις του κόσμου και βλέποντας την τάση αλλάξαμε το μενού μας εξ ολοκλήρου και δημιουργήσαμε πιατα μοναδικα. Την λίστα κρασιών ανέλαβε ο Sommelier WSET Κλέαρχος Κανελλάκης η οποία διευρύνθηκε με κρασιά απ'ολο τον κόσμο ξεπερνώντας τις 100+ ετικέτες και τις 35 απο αυτες σε ποτήρι , δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει αρκετα κρασιά.

Τ0 2018 & 2019 συνεργαστήκαμε με ένα δικο μας παιδί απο το Κρανίδι , τον Γιώργο Φασιλή , ο Γιώργος με μεγάλη εμπειρία σε κουζίνες Fine dinning σε Ελλάδα κι εξωτερικό δημιόυργησε το μενού με έμφαση στα υλικά της περιοχής μας .Την λίστα επιμελήθηκε η Somellier WSET Ελένη Μπλούχου , προσθέσαμε κρασιά απο σπάνιες ποικιλίες της Ελλάδας και απο boutique οινοποιεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Το 2021 & 2022 συνεργαστήκαμε για την δημιουργία του μενού με τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή και στην εκτέλεση του μενού με τον σεφ Δημήτρη Κουτσομύτη. Την λίστα επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η ιδιοκτήτρια μας και ψυχή του μαγαζιού κα Τόνια Ηλιού.

Το 2023 μας βρήκε με μεγάλες αποφάσεις και ριζικές αλλαγές όσον αφορά στην δημιουργία του νέου μας μενού. Ο Βασίλης μας βοήθησε να υλοποιηθεί το όραμα μας για μια κουζίνα δημιουργική , με νέο ύφος και με έμφαση στα τοπικά προϊόντα μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Η λίστα κρασιών διευρύνθηκε στις 170+ ετικέτες και οι 50 απο αυτές σε ποτήρι .

bottom of page